Dit woord is niet gevonden in de woordenlijst.
jojoba
mannelijk (de)/plaatshouder taxonomie/
Betekenis
zelfstandig naamwoord
- (bloemplanten) een struikgewas (1-2m hoog) dat groeit in de woestijnachtige gebieden van Mexico, Californië en Arizona. De plant wordt gekweekt vanwege de vloeibare was die eruit gewonnen wordt, aangeduid met jojoba-olie. Deze olie wordt in de zaden aangetroffen. Onder andere omdat de was niet de eigenschap heeft rans te worden wordt het gebruikt in cosmetica ter vervanging van walschot
Bron: OpenTaal & WikiWoordenboek